Как правилно да изберем букети с цветя за 8-ми март

По това време на годината, много мъже се колебаят в избора си, с какви цветя за 8-ми март да изненадат своята любима?
Ето няколко съвета, как точно да бъдат подбрани цветята в букетите, според външният вид на дамата, за която са предназначени и по-точно според някои характеристики, като: ръст, цвят на очите и косите, както и тоалетите, които изразяват нейният стил. Трябва да отчитате и да съобразите също и възрастта, при избор на уместна цветна аранжировка:

1. Ако купувате цветя за блондинки, повече подхождат букети в студената цветова гама – бели и розово-бели, например букети с цветя, като розови и бели рози, бял лилиум , хризантеми. Но ако любимият стил на обличане не е в бели тонове, значи и букетът трябва да е ярък.
цветя за 8-ми март

2. За брюнетките е подходяща топлата гама, ярките, наситени цветове, като букети от лалета (червени и розови), червени рози и орхидеи.
цветя за 8-ми март

3. Ако дамата е с рижа коса, подходящи ще са цялата гама рижи, оранжевите и синьо-лилавите цветове-например букети от оранжеви гербери и сини ириси.
цветя за 8-ми март

4. Хармоничен е букетът с два или три основни цвята. Ако те са четири или пет, става твърде пъстър, дори кичозен. Но ако дамата се облича с дрехи в цвят бордо или лилаво, такъв букет ще изглежда доста ефектно.
5. За младите дами са по-подходящи букети от неразцъфнали, за зрелите- от разцъфнали цветове.
6. За миньончетата и по-ниските представителки на нежния пол се препоръчват малките букети с дребни, но изящни и много красиви цветя- например елегантни букети от фрезии. За по-високите, съответно и по-големи букети, както и кръгли с ясно изразен централен флорален акцент.
цветя за 8-ми март
7. За дамите със светла кожа трябва да се предпочитат меките нежни тонове, за смуглите- по-сочните.
По отношение на отделните цветя в цветните композиции, трябва да се знае, че освен лалетата, (които са типични пролетни цветя), особено удачни за празника осми март са букети от орхидеи, които са израз на силна и искрена любов.
цветя за 8-ми март
Разбира се всичко казано по-горе е доста условно и изборът на букети с цветя за 8-ми март би трябвало да зависи най-вече от индивидуалният вкус на купуващият, съобразявайки се със стила на съответната жена за която е предназначен.