Как да изберем букет за имен ден : Йордановден и Ивановден

Доставка на букети Русе, доставка на цветя Русе-7 полезни съвета за Вас

Ако желаете да поднесете изненада с доставка на цветен букет и да зарадвате любим човек на неговия празник, ето няколко практични съвета, които ще ви помогнат да направите впечатление и доставите удоволствие!

1. Преди всичко цветята трябва да са свежи. Ако броят им е до единадесет, трябва да са нечетно число. Колкото са по-малко, толкова повече зеленина трябва да има около тях. За предпочитане са рязаните цветя. Цветя в саксии се подаряват само на роднини или хора, които много ги обичат и ще се грижат за тях в дома си при подходящи условия.

2. Букети или единични цветя?-това е въпрос на личен избор и предпочитание. Ако се спрете на едно цвете, то трябва да е голямо по размер- удачен избор са роза , гербер , карамфил, хризантема , лилиум , антуриум .

3. За имен ден и предстоящите Йордановден и Ивановден е добре букетът или аранжировката от цветя да са пищни-шикозен скъп букет или още по-добре- кошница с цветя, или аранжирана с плодове, според сезона, бутилка изискано вино или лек алкохол, луксозна кутия шоколадови бонбони.

4. Цветове са важни- те имат силен психологически подтекст при зрителното възприятие. Преобладаващите червени тоналности създават тържественост и носят жизнерадостно настроение и са знак за страстни чувства и емоции; бялото внушава усещане за чистота и ведрост, тълкува се като искреност и откритост; жълтото- топлота и лъчезарност; синьото- дискретност и уважение.

5. Какви съчетания на видове цветя и букети , е уместно да изберете, за да се изтълкува вашето послание правилно? Тъмно-червените или в цвят бордо рози ще „нашепват” на любимата ви, че е безкрайно чаровна всеки път, когато ги погледне; букет от розови и бели рози може да подари само чувствителен и романтичен човек, който изпитва нежни чувства и вярва, че те са споделени; ако чувствата са силни и дълбоки, цветът на букета може да е лилав, говори за сериозно отношение, дълбочина на усещанията и поглед към далечен хоризонт; светлият оранжев цвят е знак за привързаност и страстни желания.

6. Поднасянето на цветята е важен момент. Не забравяйте, че когато го подарявате, цветята трябва да са обърнати с цветовете нагоре. Ако се гостува на семейство с именници, цветята подарява на домакинята мъжът.Букетът се поднася веднага, щом се влезе в жилището, а подаръкът после. Ако цветята са обвити в стандартна хартия, тя се маха задължително пред вратата. Ако обаче, букетът е луксозно опакован, той се подарява в опаковката и така се и поставя във вазата. Ако вие посрещате гости, трябва спазите етикета и да оставите подарените цветя в стаята в която сте, но така че да не пречат на гостите да общуват свободно.

7. Ако не поднасяме лично, а поръчваме доставка на цветя и букети онлайн , по интернет е важно да изисквате следното: точен час на доставка (в случай че познавате навиците на празнуващия), за да сте сигурни че изненадата ще има най-голям и приятен ефект, да сте уточнили и огледали всички малки детайли около букета- вид, цвят, опаковка, подаръци към него (няколко предложения за доставка на цветя в Русе и региона вижте тук ). Не на последно място е важно да има послание в картичка, като напр. пожелание или поздравление.

И най-накрая, не забравяйте, че цветя могат и трябва да се подаряват винаги, по всяко време на деня и ноща и абсолютно по всеки повод. Дори само за да доставим удоволствие на някого или да му подобрим настроението. Но ако от години подарявате на някого цветя за именният му ден , ще бъде невежливо, дори веднъж да пренебрегнете тази традиция.

Така че, дарявайте на любимите си хора радост! Подарявайте им по-често цветя!