Какви букети и цветя в Русе да изберем през зимните месеци?

Били ли сте стъписани и уплашени от факта, че трябва да изберете букет за жената, към която изпитвате силни чувства? Да? Не се притеснявайте, не сте единствен! Повечето мъже са обладани от тих ужас и паника, само при мисълта, че трябва да отидат до цветарския павилион. Ситуацията изглежда безнадеждна, особено, ако е зима и изобщо нямате представа, какви цветя се продават в този период от годината.

От друга страна, българските жени са едни от най-красивите в света, в това е убеден всеки български мъж, а русенките, като представителки на най-европейският град в България, блестят с особен чар сред тях. Един лошо подбран букет, би ги обидил и отблъснал, което би сложило край на всички мечти.
Затова, ето няколко съвета от нас, като опитни флористи, как да разберете тайният език на цветята в букетите и да спечелите вниманието и сърцето на избраната дама:

• Букетите е препоръчително да имат закръглена форма , както и преобладаващите цветя в тях. Подходящи такива цветя в Русе през зимата са:
-Рози-универсалният символ на любовта; червените означават страст, розовите носят послание за нежност, белите изразяват чистота и възхищение. Когато ги избирате внимавайте за листата – трябва да са блестящи и гъвкави.
-Орхидеи- едни от най-изтънчените цветя, криещи притегателната тайнственост на далечни, екзотични страни, вдъхновяващи със свойта красота и благородство –изключително подходящи за дамите от Русе. В букета, орхидеите са господар и покрай тях трябва да бъдат поставени по-скромни и незабележими цветя-например алстромерии.
-Лилиум, бял- невинност, целомъдрие, добродетел; жълтият е знак, че искате да се сдобрите, но гордостта ви пречи да направите първата крачка. Букетите с лилиум (едни от най-популярните цветя в Русе), са изключително впечатляващи с шармантния си обем, със сигурност ще накарат всяка жена да прости на момента, дори и най-лошите минали постъпки. Знайте, че освен това притежават и невероятно остър аромат, което задължава да бъдат комбинирани много внимателно – примерно със зелени хризантеми.
-Гербери- свидетелство за искрена симпатия, а понякога и покана за флирт. Чудесни букети се получават от различни по цвят гербери, като тези цветя в Русе се намират лесно и целогодишно.

• Жените се интересуват от цялото многообразие на цветята, затова подарявайте различни цветове –розови, бели, червени, прасковени, оражеви, всички елегантни комбинации в букетите ще бъдат добре приети и ще привлекат внимание.

• В зимните букети могат да се добавят елови клонки и шишарки, те се съчетават добре с червените и бели цветове. В аранжировки за романтична вечер, край камината е уместно да се добавят ароматни свещи.

И най-накрая- запомнете: никога не е скучно да се подаряват цветя, този жест отразява вашата фантазия, грижа, внимание и възхищение. Всяка жена помни, кога е получила разкошен букет, оценява по достойнство и откроява този, който го е подарил.Така че не пропускайте своя шанс да направите изключително впечатление и да я зарадвате, дори без повод!